Τυροκομικά και άλλα γαλακτοκομικά προβλήματα

Το μικρό αυτό βιβλίο δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας· ούτε ασφαλώς φιλοδοξεί να εμπλουτίσει την επιστημονική γνώση που έχει έως τώρα αθροιστεί (και είναι τεράστια) γύρω από τα αντικείμενα που διαπραγματεύεται.

Πρόθεσή του είναι να συστηματοποιήσει τα λογής τεχνολογικά προβλήματα της γαλακτοκομίας και να προτείνει μέσα πρόληψης ή θεραπείας τους. Αν η φράση δεν ακούγεται υπερβολική, έρχεται να καλύψει ένα κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας, αξιοποιώντας πολυετή και πολύπλευρη σχετική εμπειρία.